Huskeliste til bryllup – Bryllupsguide del 2

I har styr på jeres bryllupsdato, budget og sted. Men hvad med brudekjole, menu og transport? Det kigger vi nærmere på i 2. del af bryllupsguiden.
Kimberly Victoria Johnson

Kimberly Victoria Johnson

TV-fotograf og klipper (bryllupsvideograf)

Velkommen til anden del af min bryllupsguide. Her kigger vi på de ting, I bør fokusere på i jeres bryllupsplanlægning omkring 7-9 måneder før jeres bryllup. Hvis I ikke er kommet i gang med planlægningen endnu, så læs første del af bryllupsguiden ved at klikke her.

Huskeliste til bryllupsplanlægningen

Bryllupsplanlægning 7-9 måneder før brylluppet

Der er 7-9 måneder til, I skal giftes. Det er tid til at få lidt flere detaljer på plads omkring brylluppet. I skal bl.a. finde ud af mere omkring jeres bryllupsfest.

Mad og drikke til bryllupsfesten

Mad og drikke er selvfølgelig en vigtig del af ethvert bryllup, da det er med til at skabe en god stemning og sørge for, at gæsterne får en dejlig oplevelse og noget lækkert at spise. Her er nogle forslag til, hvordan man kan vælge mad og drikke til sin bryllupsfest:

  • Overvej en buffet eller en menu: Buffet eller en menu er en populær løsning til bryllupsfester, da det giver gæsterne mulighed for at vælge imellem forskellige retter og tilpasse deres måltid efter deres smag og præferencer. I kan vælge mellem forskellige typer af menuer, som f.eks. buffet, tre-retters menu eller en menu, der passer til et bestemt tema eller en kultur.
  • Tænk på forskellige diæter: Det er vigtigt at tage hensyn til forskellige diæter og allergier blandt gæsterne. Sørg for at have et udvalg af retter, der passer til vegetarer, veganere, glutenallergikere og andre diæter.
  • Vælg passende drikkevarer: Udover maden er drikkevarerne også vigtige. I kan overveje at have en åben bar med bartender, der kan lave cocktails og servere vin og øl, eller I kan tilbyde et udvalg af forskellige drikkevarer, der passer til forskellige smage og præferencer, som så kan serveres.
  • Overvej servering: I kan vælge mellem forskellige måder at servere maden på, som f.eks. buffet, bordservering eller retter til hvert bord, så man selv kan øse op. Hver serveringstype har sine fordele og ulemper, så det er vigtigt at vælge den, der passer til jeres behov og budget.
  • Kontakt cateringselskaber: Tag kontakt til forskellige cateringfirmaer, som tilbyder mad- og drikkevarer. I kan bede om priser, menuer og referencer fra tidligere kunder. I kan også overveje en prøvesmagning for at se, om maden og drikkevarerne passer til jeres forventninger.
  • Lyt til andre: Det er også en god idé at tale med tidligere brudepar og gæster for at få anbefalinger eller læse anmeldelser online.

Hvordan finder man serveringspersonale til et bryllup?

Der er forskellige måder at gribe det an på, når I overvejer, hvem der skal servere til jeres bryllup. Her er nogle af dem:

  • Spørg stedet: Hvis I har booket plads til festen et sted, hvor der ofte bliver holdt bryllupsfester, er der stor sandsynlighed for, at de kan tilbyde eller anbefale nogle, der kan stå for servering. Det kan være, at I kan få et godt samlet tilbud. 
  • Tal med jeres cateringfirma: Hvis I allerede har valgt et cateringfirma til jeres bryllup, kan I bede dem anbefale noget serveringspersonale. De vil sandsynligvis tidligere have haft kontakt til og arbejdet sammen med professionelt serveringspersonale, der kan hjælpe med at sikre, at alt forløber glat og effektivt på jeres store dag.
  • Lav annoncer online: I kan også finde serveringspersonale ved at annoncere online på sociale medier. I kan skrive en jobbeskrivelse med jeres krav og forventninger, og derefter lade folk ansøge om jobbet. Husk at angive timepriser og arbejdstider klart og tydeligt. 
  • Spørg venner og/eller familie: Hvis I ikke ønsker at ansætte professionelt serveringspersonale, kan I overveje at spørge venner eller familiemedlemmer, om de vil hjælpe med at servere mad og drikke under brylluppet. Dette kan være en god måde at spare penge på og involvere dine nærmeste i bryllupsfesten. Det er selvfølgelig en god idé, hvis de ikke selv er gæster til brylluppet.
  • Hyr et eventfirma: Hvis I ønsker en mere professionel tilgang til servering, kan I hyre et eventfirma, som kan sørge for alt lige fra planlægning af menuer til ansættelse af serveringspersonale. Dette vil måske være en dyrere løsning, men det vil til gengæld kunne give jer mere ro i sindet og mulighed for at nyde jeres bryllupsfest omend endnu mere.

Uanset hvilken metode I vælger, er det vigtigt at undersøge, hvem I får som serveringspersonale, så I sikrer jer, at de har den nødvendige erfaring og ekspertise til at håndtere servering og sørge for en god oplevelse for jer og jeres gæster.

Hvordan vælger man en forlover eller best man?

Her er nogle faktorer, der måske skal overvejes, når der skal vælges en forlover eller best man til gommen:

  • Tænk på relationen: Vælg én, som der er tæt relation og tillid til. Det kan være en søskende, en bedste ven eller et nærtstående familiemedlem.
  • Vurder deres evne til at hjælpe: Overvej, hvem der er villige til at tage tid ud af deres travle tidsplan for at hjælpe med planlægningen af brylluppet og give støtte på den store dag (og måske også stå i spidsen for en eventuel polterabend).
  • Tænk over deres personlighed: Vælg nogen, som vil passe ind i din bryllupsfest, og være en god repræsentant for dig og din partner.
  • Overvej deres erfaring: Hvis forloveren har været forlover før, kan det være en fordel, da de vil have erfaring med at hjælpe med bryllupsplanlægning og koordinering af bryllupsfesten.
  • Vær opmærksom på geografisk placering: Hvis forloveren bor langt væk, kan det være vanskeligt for dem at hjælpe med planlægning af brylluppet, men du kan altid finde måder at inkludere dem på, som fx videoopkald og lignende.

Endelig er det vigtigt at huske på, at det er jeres dag, og der skal vælges den person, som vil være den bedste støtte.

Hvordan vælger man brudepiger?

At vælge brudepiger kan måske blive svært. Det kan være en udfordring at sætte en begrænsning af bekymring for at skuffe nogen. Her er forslag til faktorer, der kan tages med i overvejelserne:

  • Relationen: Vælg nogen med en nær og tillidsfuld relation. Det kan være søskende, veninder eller kusiner.
  • Antallet af brudepiger: Beslut, hvor mange brudepiger der skal være. Der er ingen fast regel, men det er en god idé at tage hensyn til størrelsen på brylluppet og brudekjolen.
  • Vurder deres evne til at hjælpe: Overvej, hvem der er villige til at tage tid ud af deres travle tidsplan for at hjælpe dig med planlægningen af brylluppet og give støtte på den store dag (og måske stå i spidsen for en eventuel polterabend).
  • Geografisk placering: Hvis brudepigerne bor langt væk, kan det være vanskeligt for dem at hjælpe med planlægning af brylluppet, men der er altid måder at inkludere dem på som fx videoopkald.

Vælg brudepiger, som vil bidrage positivt på den store dag, og som vil bidrage til at gøre den til en mindeværdig, fantastisk og dejlig oplevelse.

Hvordan vælger man en toastmaster til brylluppet?

At vælge en toastmaster til jeres bryllup er en vigtig beslutning, da det er toastmasters ansvar at holde festen i gang og sørge for, at alt forløber glat. Her er nogle trin, I kan følge:

  • Overvej jeres muligheder: Lav en liste over mulige kandidater som toastmaster. Dette kan omfatte venner, familiemedlemmer eller professionelle toastmasters.
  • Tænk over deres personlighed og stil: Overvej, hvilken slags toastmaster, der vil passe bedst til jeres bryllupsfest. Vil I have en sjov, energisk og festlig toastmaster, eller vil I have en mere formel og traditionel toastmaster?
  • Vurder deres kommunikationsevner: En god toastmaster skal kunne holde taler og introducere talere på en klar og sammenhængende måde samt være kontaktperson og koordinator i forhold til f.eks. videograf, bryllupsfotograf DJ og andre. Vælg nogen I tror, vil være en god kommunikator og som kan underholde jeres gæster.
  • Tal med jeres kandidater: Tal med de mulige kandidater og find ud af, om de er interesserede i at være toastmaster til jeres bryllup. Fortæl dem om jeres forventninger til deres rolle og hør, om de er villige til at forberede sig og deltage i forberedelserne.
  • Vælg den bedste kandidat: Tag jer tid til at overveje mulighederne og vælg den bedste kandidat til toastmaster. Vælg en person, som I tror vil være i stand til at gøre jeres bryllupsfest til en mindeværdig og sjov oplevelse for jer og jeres gæster.

Husk, at det er jeres dag, og I skal vælge den person, som I tror vil være den bedste toastmaster for jer. Ved at følge disse trin kan I finde en toastmaster, som vil hjælpe med at gøre jeres bryllupsfest til en mindeværdig og festlig oplevelse.

Hvordan vælger man brudekjole?

At vælge en brudekjole er en vigtig beslutning (og nok den vigtigste kjole i ens liv), da det er en af de mest synlige og mindeværdige dele af jeres bryllup. Her er nogle trin, du kan følge for at vælge en smuk brudekjole:

    • Skriv en liste med præferencer: Inden du begynder at lede efter brudekjole, skal du overveje, hvad du vil have. Tænk over din personlige stil og hvilken slags kjole, du drømmer om. Skal den være traditionel eller moderne, stor og prinsesseagtig eller enkel og elegant?
    • Søg inspiration: Brug tid på at kigge på billeder af forskellige brudekjoler, enten på internettet eller i bryllupsmagasiner. Dette vil give dig en idé om, hvilke stilarter, farver og snit, der appellerer til dig. Instagram kan også være en rigtig god inspirationskilde her. Se eksempler på bryllupsvideoer her.
    • Besøg brudebutikker: Besøg en brudebutik og prøv dig frem med forskellige stilarter, farver og tekstiler.
    • Vælg kjolen, der passer til din kropstype: Vælg en kjole, der fremhæver dine bedste sider og passer godt til din kropstype. Det er vigtigt, at du føler dig selvsikker og behagelig i kjolen på din store dag.
    • Vælg den rigtige størrelse: Det er vigtigt at vælge en kjole, der passer godt til din krop. Det kan derfor være nødvendigt at få tilpasset kjolen. Sørg for at få taget dine mål og bed eventuelt om hjælp fra en ekspert i brudekjolebutikken, så du får den perfekte pasform.
    • Overvej tilbehør: Vælg tilbehør, der passer godt til din brudekjole, såsom sko, slør og smykker. Disse detaljer kan hjælpe med at fuldende dit look og give dig den perfekte finish.
    • Tag veninderne med: Det kan være en rigtig god idé at invitere brudepiger eller en venindegruppe med, når du skal prøve kjoler. Det gør det til en dejlig oplevelse, og noget I kan hygge jer med sammen.

Tænk over, om du vil anskaffe et par behagelige skiftesko, eller om du ønsker at beholde dine brudesko på under hele brylluppet. Hvis du har investeret i et dyrt slør, kan du overveje at skifte det ud med et lidt billigere slør, der må klippes i under brudevalsen. Og afhængig af brudekjolevalg kan du vælge, om brudekjolen skal beholdes på hele bryllupsfesten, eller om den skal udskiftes med en anden model efter fx brudevalsen.

Husk, at det vigtigste er, at du føler dig smuk og selvsikker i din brudekjole, og ved at følge disse trin kan du finde den perfekte brudekjole, der vil få dig til at stråle på bryllupsdagen.

Transport til og fra kirken - Bryllupstransport

Transport til og fra kirken er en vigtig del af planlægningen. Her er nogle trin, I kan følge for at organisere jeres bryllupstransport:

  • Vælg køretøj: Der er mange forskellige typer bryllupstransport at vælge imellem, såsom limousiner, klassiske biler, hestevogne og mange flere. Vælg et køretøj, der passer til jeres stil og bryllupstema.
  • Undersøg markedet: Når I har valgt hvilken type transportmiddel, I ønsker jer, er det bare med at få undersøgt mulighederne og få lavet en booking. Specielt, hvis jeres bryllup er i højsæsonen (august måned).
  • Koordinér evt. transport til gæster: Hvis I har gæster, der skal transporteres til og fra jeres bryllup, kan I overveje at arrangere transport til dem også. Dette kan omfatte busser eller shuttle-tjenester.
  • Sørg for, at alle kender vejen: Sørg for, at alle jeres gæster ved, hvordan de kommer til og fra jeres bryllup. Dette kan gøres ved at give dem kørselsvejledninger eller at inkludere oplysninger om transport og eventuelle særlige parkeringsforhold i jeres bryllupsinvitation.

Husk at overveje alle detaljer i forbindelse med jeres bryllupstransport for at sikre, at alt forløber glat på jeres store dag. Ved at følge disse trin kan I organisere en elegant og problemfri transport til og fra kirken for jer og jeres gæster.

Bryllupsplanlægning trin for trin

I er nu ved at være godt på vej med bryllupsplanlægningen, og I mangler faktisk ikke at få styr på så meget mere. I del 3 af bryllupsguiden kigger vi nærmere på, hvad I skal forholde jer til og beslutte i løbet af de sidste par måneder før jeres store dag. Vi mangler blandt andet valg af vielsesringe, bryllupskage og invitationer.

Læs 3. del af bryllupsguiden her