Billig bryllupsvideo – Er det muligt?

Hvis du er på jagt efter en videograf til dit bryllup, er du måske hurtigt blevet skræmt over priserne på en bryllupsvideo. Men kan det lade sig gøre at få en smuk bryllupsvideo billigt?
Kimberly Victoria Johnson

Kimberly Victoria Johnson

TV-fotograf og klipper (bryllupsvideograf)

Et bryllup er dyrt, det finder de fleste hurtigt ud af i den indledende fase med bare at lave en skitse over budgettet til brylluppet. Det kan derfor være fristende at skære på de budgetposter, der ikke direkte har indflydelse på bryllupsdagen som f.eks. en bryllupsvideo. Det er jo ikke noget håndgribeligt morgenen efter festen. Derimod er det en måde at gøre jeres bryllup til en investering i et evigt minde.

Hvad kan man bruge en bryllupsvideo til?

Når man bruger så mange penge på noget, skal der jo gerne være et formål. Når man tænker på, hvad en bryllupsvideo koster, skal man huske at indregne formålet med den. Bryllupskagen er spist indenfor få minutter, DJ’en er væk, når musikken stopper, og hestevognen ser I ikke igen, efter I er kørt fra kirken.
Bryllupsvideoen forsvinder ikke. Den foreviger alt det, I bruger jeres opsparing på, når I holder bryllup, på så stærk en måde hvor et fotoalbum slet ikke kan være med.
En video vækker sanserne til live på en måde, som billeder ikke kan. Det kan også være, I ikke har børn endnu, når I bliver gift, eller at børnene er for små til at kunne huske dagen, når de bliver ældre. En bryllupsvideo kan sagtens være en gave til jeres børns eller kommende børns fremtid. Så de kan opleve deres forældres fantastiske dag senere i livet.

Hvorfor er en bryllupsvideo dyr?

Du kan måske undre dig lidt over at man kan få en stillbillede-bryllupsfotograf til 3.000-7.000 kr. Og skal du have en videofotograf, spænder prisen fra 13.000-30.000 kr. Det er en forståelig undren, for som brudepar ser I fotografen i de samme antal timer.
Her er, hvad der er medvirkende til at gøre bryllupsvideoer dyre:

Hvordan kan det gøres billigere?

Der findes nogle, som tilbyder bryllupsvideoer, enten sammen med stillbilleder eller til en pris, som er på niveau med stillbilleder. Sandsynligheden for, at prisen er et kompromis med én af ovenstående ting, er meget stor. Og hvis du alligevel har besluttet dig for at sætte en bryllupsvideo på budgettet, er min klare anbefaling at give de 3.000-7.000 kr. ekstra, der måske skal til, for at I får en fantastisk og rørende bryllupsvideo fremfor bare levende billeder fra jeres bryllup.

Der er dog alligevel nogle elementer i en bryllupsvideo, der er særligt fordyrende:

Om I vælger at prioritere en bryllupsvideo i budgettet, er selvfølgelig helt op til jer, men hvis I gør, er min klare anbefaling at gøre det helt og ikke halvt.
Den beslutning bliver I ved med at være glade for i mange år.

Blog
Kimberly Victoria Johnson
Bryllupstraditioner – Samlet liste

Der er mange (rigtig mange) traditioner forbundet med et bryllup. Nogen brudepar går meget op i traditioner. Andre knap så meget og andre igen, interesserer sig overhovedet ikke for dem. Heldigvis vælger man helt selv.

Læs mere